dijous, 30 de juliol del 2009

Montilla menteix als catalans



Un vídeo publicat al YouTube demostra en 50 segons que el president de la Generalitat, José Montilla, va mentir en l'entrevista que va mantenir la setmana passada amb Mònica Terribas davant les càmeres de TV3 pel que fa al finançament. Durant l'entrevista, Montilla negava que la Cambra no havia demanat "de cap de les maneres" 3.800 milions d'euros el primer any i amb un to de retret instava la directora de TV3 a "repassar les hemeroteques".

El vídeo recull també les imatges del president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, en què plantejava la necessitat que la xifra del finançament se situés "al voltant dels 3.800 milions d'euros" amb efectes d'1 de gener del 2009.


L'extrema gravetat que un president democràtic enganyi la ciutadania

Si no es tracta d'un error, cosa que les imatges no deixen espai per al dubte, la mentida en què ha incorregut el president de la Generalitat és d'extrema gravetat, atès que el màxim responsable polític d'un país i representant del poble de Catalunya no pot enganyar el mateix poble que l'ha elegit. I menys fer-ho d'una manera tan pública i notòria. No es tracta d'unes cintes enregistrades de manera oculta, ni de la revelació d'una conversa privada, sinó d'una declaració formal davant les càmeres de la televisió nacional en horari "prime time" i contradient l'afirmació -que ara sabem correcta- de la periodista que l'entrevistava, que a més és la directora del mitjà.

En països de sòlida tradició democràtica, quan es demostra que un president ha enganyat la ciutadania d'aquesta manera, a més de disculpar-se ha de deixar el càrrec. Sorprèn el silenci dels mitjans de comunicació davant d'un fet tan greu com és mentir


Un engany irresponsable que degrada la institució que Montilla representa

A més d'un engany, aquest fet constitueix una greu irresponsabilitat, atès que el president de la Generalitat està ocultant la situació dramàtica del país (5.000 milions de dèficit l'any passat, 6.000 milions previstos per a enguany), que, juntament amb l'escandalòs espoli fiscal, hipotequen radicalment el futur de Catalunya.
A més, amb aquesta mentida Montilla degrada la institució que representa.

La independència és l'única sortida

Tota aquesta situació (la retallada de l'Estatut consentida pels partits, els incompliments del Govern central d'un Estatut retallat i disminuït, un acord de finançament farcit de dubtes i enganys, una sentència del TC que encara disminuirà més l'Estatut finalment votat pel poble, etc.) posa de manifest que l'única sortida per a la nació catalana és constituir-se en un Estat lliure i democràtic, integrat de ple dret a la Unió Europea, amb els mateixos deures que els altres, però també amb els mateixos drets.

Font: Reagrupament.cat