dissabte, 19 de setembre del 2009

Catalunya, la zona de l'estat més endeutada

El deute de la Generalitat s'ha situat en 23.746 milions d'euros, xifra que equival a l'11,8% del seu producte interior brut (PIB), segons dades del Banc d'Espanya recollides per Europa Press.

Així, Catalunya és la zona de l'Estat amb més volum de deute, superant el 28,9% del total del deute acumulat en el conjunt de comunitats autònomes.

Prenent la ràtio deute/PIB, Catalunya és la segona comunitat més endeutada, només superada pel País Valencià, que se situa al capdavant del deute autonòmic, amb un volum que supera el 13,4% del seu PIB.

Les dades del Banc d'Espanya revelen que el deute de les autonomies ha augmentat un 29% en el segon trimestre de l'any, fins a situar-se en 81.981 milions d'euros (el 7,7% del PIB), la xifra més alta de tota la sèrie històrica.

Així, l'endeutament autonòmic s'ha accentuat com a conseqüència de la crisi econòmica, que està provocant un increment de les despeses i una caiguda molt important de la recaptació. En comparació de l'últim trimestre del 2008, el deute dels governs autonòmics ha crescut un 19,9%.

Font: El Singular Digital