dilluns, 15 d’octubre del 2007

Concentració per les Seleccions Catalanes

Aquest dissabte, prop d'un centenar de persones entre militants i simpatitzants d'UNCat, ens hem concentrat a la Plaça de Sant Jaume com a protesta per les recents i reiterades intromissions que el govern espanyol realitza cada cop que els catalans tenim la voluntat d'organitzar partits amb la Selecció Catalana, la nostra.

Durant l'acte, amb un marcat to lúdic, però reivindicatiu, s'ha desplegat una pancarta on es podia llegir: "Deteniu-nos, estem jugant sense permís de la Federación Española de Fútbol", i s'han onejat diverses estelades al vent.

En finalitzar el mateix, sense cap mena d'incidents, i després que militants d'UNCat amb la samarreta de la nostra selecció simulessin jugar un partit de futbol, en Roger Lluís, membre del Secretariat Nacional, ha llegit un manifest que reproduïm a continuació:

"Bona tarda a tothom.

Avui ens trobem aquí, convocats per Unitat Nacional Catalana, amb la voluntat de denunciar una greu injustícia. A algú potser li pot semblar un tema banal un partit de costellada, i potser pensa que no s’hauria d’esvalotar tant l’aviram per una qüestió com aquesta.

Ara bé, el que nosaltres denunciem aquí no és només la prohibició del Catalunya – Estats Units de futbol, sinó la qüestió de fons de tot això. I aquesta qüestió de fons no és només que hem de demanar permís per jugar partits amistosos, sinó que la nostra existència com a poble ara mateix es veu sotmesa a la voluntat d’un Estat espanyol al qual hem de demanar permís per a tot.

Per això, la prohibició del Catalunya – Estats Units es converteix en un exemple molt significatiu de la nostra submissió nacional. Justament perquè és un afer tant poc transcendent, es posa de rellevància l’alt grau de submissió del nostre país en tots els afers de la nostra vida.

I per això, des d’Unitat Nacional Catalana creiem que ha arribat l’hora de dir PROU! Demanem a tots els ciutadans d’aquest país que no renunciïn a la nostra voluntat col·lectiva, tant en l’àmbit esportiu com en tots els àmbits de la vida.

Tenim dret a ser representats internacionalment en el camp de l’esport si nosaltres ho volem; tenim dret a disposar dels nostres recursos econòmics per gestionar-los com nosaltres vulguem, sense que ningú tingui dret a espoliar-nos; tenim dret a triar el camí que volem fer com a país i a decidir quins són els nostres companys de viatge i - perquè no? - tenim dret a fer els partits de costellada que ens doni la gana.

Per una Catalunya lliure i catalana! Fem valer els nostres drets! Visca Catalunya lliure!"


Ressò a la Premsa Digital:
El Singular Digital
Directe.cat
ACN (agència catalana de notícies)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic nois, vosaltres sempre presents!!

Anònim ha dit...

sempre sempre

cacalufos a los leones

quereis seleccion nacional? ojalá la consigais, así la española si que tendría apoyo del resto de españa.

y el puto barsa a jugar la lliga cacalufa, con el figueres, el mollerusa, el hospitalet y su puta madre

independencia? que cojones, EXPULSIÓN YA DE ESPAÑA de los paisos cacalufos

viva españa y viva el rey