dimecres, 12 de setembre del 2007

La militància, una actitud i un exemple

Ser militant d'Unitat Nacional Catalana no és com ser militant d'un altre partit o organització. No és només pagar una quota mensual i ser convocat a reunions, actes i manifestacions. No és només rebre una revista i tenir un codi per entrar al fòrum. No és només treballar pel partit i fer-lo créixer. No és només estar adscrit a una ideologia i un corrent nacionalista. Ser militant de la nostra organització és molt més que tot això, perquè ser militant del nostre partit requereix un compromís que va més enllà.

Així doncs, què se n'espera, d'un militant nostre? Un militant nostre ha de tenir una actitud recta i honesta davant la societat que l'envolta. Un patriota que militi entre nosaltres no pot ser vist per la gent com un element conflictiu o generador de problemes. Ni tan sols pot ser vist com una persona egoista i tancada. Al contrari, un militant d'UNCat ha d'estar al servei de la comunitat en el seu dia a dia i ha de ser un campió del civisme i la ciutadania. La seva actitud ha de ser recta davant la societat: per exemple, és inacceptable que un militant embruti els carrers, faci soroll a la nit o no deixi seure la gent gran o les dones embarassades quan va en transport públic. Un militant d'UNCat salta quan veu una agressió i mai mira en una altra direcció. Un militant nostre se la juga per la comunitat, no diu mai que no i sempre dóna un cop de mà quan se'l necessita. Un militant d'UNCat està, en majúscules, al servei del seu país.

Estar al servei del país vol dir que està al servei de la llengua i la cultura catalanes. Un militant nostre no compra premsa en espanyol, no escolta ràdios en castellà i només mira programes de televisió en castellà si no té alternativa. Un militant nostre sap quins llibres llegir i quina música escoltar. Un militant nostre tria un cinema on facin la pel.lícula que vol en català, encara que el cinema estigui més lluny de casa seva. Un militant nostre demana la carta en català i, si no la tenen, posa una denúncia a l'Oficina de Garanties Lingüístiques de la Generalitat. Un militant nostre demana productes etiquetats en català i vi i cava del país. Un militant nostre viatja pel país i gaudeix descobrint nous indrets que no coneixia. Un militant d'UNCat trepitja el país.

Però, sobretot, un militant nostre fa tot això davant dels seus amics i família, donant exemple i obrint les ments de moltes persones que no s'adonen de la situació que patim i de l'autoodi que té la societat catalana. Un militant d'UNCat parla i explica el projecte a tothom que li pregunta, fent créixer el projecte i sumant persones i voluntaris per al nacionalisme de combat.

Un militant nostre també fa una cosa molt important: no critica cap altre nacionalista català, militi on militi i faci el que faci. Un militant d'UNCat sap que no tothom comparteix els seus punts de vista, però respecta fins al final qualsevol altra persona que hagi assumit el combat contra Espanya i el considera un germà de lluita. Un militant de la nostra organització, arribat el cas, també es partiria la cara per un militant d'una altra organització independentista.

Un militant d'UNCat sap que no és el millor, però intenta millorar cada dia.

(text extret del Pàtria nº6)