divendres, 11 de gener del 2008

Perill d'esfondraments!








Finalment, sembla que el projecte aprovat pel Ministerio de Fomento, amb el beneplàcit de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, el qual preveu fer passar l’AVE per sota de la façana principal de la Sagrada Família, l'anomenada Façana de la Glòria (c/Mallorca), està arribant al seu punt final amb l'adjudicació, el pròxim divendres, de les obres del túnel del TGV que ha de creuar el centre de la ciutat. Sigui dit de pas, sense escoltar la veu del poble, no tan sols del català sinó d'arreu del planeta, en rotund desacord amb el traçat actual.

Aquest disbarat, obra d'un autèntic irresponsable o d'un inepte, s’ha fet sense escoltar tampoc als enginyers i als arquitectes que han presentat nombrosa documentació sobre el risc que comporta la construcció d'un túnel a escassos metres del temple, així com de les posteriors vibracions que poden incidir greument en l'estructura d'aquest edifici i en la dels habitatges propers a la zona.

Creiem que aquest menyspreu per part de les administracions: Ministerio de Fomento, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, és part del poc interès que els actuals “ocupants” d’aquestes administracions tenen envers la cultura catalana i el seu patrimoni. No han dubtat en posar en perill la Sagrada Família, la Pedrera i centenars d’edificis de l’Eixample, amb els seus milers d'habitants, si això suposa un estalvi econòmic, i per tant un benefici per a les seves butxaques.

També denunciem una nova manca de previsió, com malauradament ja es va fer pal.lesa en l’esfondrament del Túnel al Carmel, en les esquerdes en nombrosos habitatges d'El Prat de Llobregat o en els últims esvorancs al costat de l'Estació de Sants.

Per tot això, UNCat mostra la seva preocupació i demana la mobilització dels barcelonins i de tots els catalans per aturar aquest projecte que pot destruir, entre molts altres edificis, la Sagrada Família, símbol de Barcelona i de Catalunya.

Més informació a : SOS SAGRADA FAMÍLIA