dimecres, 26 d’agost del 2009

Espanya envia 120 "sense papers" cap a Barcelona

La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha criticat avui que el Ministeri d'Interior traslladés ahir 120 algerians procedents del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Almeria al de Barcelona malgrat la seva demanda de tancament cautelar del centre de la capital catalana després que a començament d'agost es detectessin dos casos de Grip A entre els interns.

En un comunicat, la CEP ha considerat que és una vella pràctica ja coneguda en els governs del PP, que consisteix a traslladar de centre els interns que estan a un dia de complir el termini màxim, que és de 40 dies. Ha afegit que el trasllat es fa a una gran ciutat perquè, quan es posin en llibertat, "l'impacte visual generi menor alarma social".

Els algerians quedaran lliures a Barcelona, segons la confederació, que ha assegurat que "no es dóna avís a cap organització humanitària, se'ls proveeix d'un entrepà i se'ls assenyala on és la plaça de Catalunya". Ha criticat que la Delegació del Govern i la Direcció Superior de Catalunya assisteixin "impassibles com convidats de pedra a aquest assidu engany" als catalans.

Ha conclòs que el Govern espanyol no ha solucionat els problemes d'estrangeria "legislant correctament", i ha advertit que "en només un dia, Interior ha deixat en llibertat més estrangers il·legals que els que expulsen totes les Comissaries de la província de Girona en un any".

Font: Europa Press